9 entry daha
  • bir çok hastalığı tedavi ettiği gibi kronik hastalıklarda sürekli kullanılan ilaçları azaltan ya da kullanımını tamamen ortadan kaldıran tedavidir.

    ozon, oldukça kararsız bir bileşiktir, tek oksijeni verip oksijene dönüşmeye çalışır. flor'dan sonra en aktif oksidandır. ozonun fazlası diğer herşey gibi zararlı olmakla birlikte uygun konsantrasyonda kullanıldığında, çoğunlukla oksitleyici özelliği nedeniyle, bir çok faydalı alanda ucuz, kesin, verimli ve zararsız bir çözümdür. örneğin, içme suyunun arıtılmasından tutun da ameliyathanelerin dezenfektasyonunda dahi kullanılır.

    ayrıca, vücudun kendisi de ozon üretir, ama hala bunun mekanizması açıklanamamıştır.

    havadaki ozon normal koşullarda 20 ila 30 dakika içinde oksijene dönüşür, sıcaklık, nem, havadaki partikül oranı arttıkça bu süre daha da düşer. daha yoğun bir ortama verildiğinde, konsantrasyonu daha da düşeceğinden, örneğin kanda, hızla oksijene dönüşür. iş bu nedenlerle, ozon tedavisinde hastanın vücudundan alınan kan ozon ile karıştırıldığında, karışımda serbest ozon falan kalmaz. ozon tedavisinde aslolan ozonlanmış kan vücuda geri verildiğinde sinir sisteminin uyarılmasıdır. oksitleyici bir temizlik falan yoktur.

    birçok anektod temelli kanıt ile ozon tedavisinin bir çok ilacın kullanımını gereksiz kıldığı gibi, kemoterapi tedavisinde ek olarak uygulandığında tedaviyi güçlendirdiği kanıtlanmıştır.

    ilaç sanayinin devi abd'de bırakın ozon tedavisi yapmayı, bunun üzerine araştırmalar yapmak dahi uzun süre yasaklanmıştır. bugün sadece iki eyalette serbesttir.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap