4 entry daha
  • bizim köydeki yaygın hikayesi farklıdır.

    münasebetsiz mehmet efendi oğlunun ısrarları üzerine, mahdumuna sevdiği kızı istemeye gider. hem oğlanın hem de kızın zaten birbirlerinde gönlü vardır.

    "hayırlı iş için" ziyarete geldikleri her hallerinden belli olan münasebetsiz mehmet efendi ve ailesi müstakbel gelinin elininden kahvelerini içer. neşeli, güzel ortamda birden münasebetsiz mehmet efendi "allahın emri, peygamberin kavli" lâfları beklenirken kızın babasına yönelir:

    - dünür, mevzuyu biliyosun.. şu kızını bizim tosuna ver de bizimki kütür kütür kütürdetsin..

    kızın babası felaket bozulur. münasebetsiz mehmet efendi'yi ve ailesini derhal evden kovar. gel zaman git zaman münasebetsiz mehmet efendi nerde kızın babasını görse kahvede, cami çıkışında her daim aynı terbiyesizlik ve pişkinlikle devam eder..

    - yav dünür.. ne kızıyosun sürekli. ver şu kızı da bizim oğlan bi ziksin hele..

    bu münasebetsizlik yüzünden mehmet efendi nice dayaklar yer. aradan zaman geçer. mehmet efendi'nin oğlu kızı kaçırır. yıllar geçer gençleri kzıın babası affeder. araya tanıdıklar girer. dünür, yaşlanan mehmet efendi'yle barışmaya binbir rica ikna olur.

    ilk bir araya geldiklerinde mehmet efendi gevrek gevrek gülerek gene yapar münasebetsizliğini:

    - dünür o kadar kızdın, beni bile sopaladın.. sonuç ne oldu. lâfıma gelmedin mi? şu kadar yıldır benim oğlan senin kızı zikiyo dünür..

    işte böyle dillere destan bi adamdır bizim köyde anlatılan münasebetsiz mehmet efendi.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap