9 entry daha
  • görsel ve işitsel olarak içine girildiğinde oldukça eğlendiren bir türdür. x-japan ile başlamıştır. mana (moi dix mois, ex-malice mizer) tarafından geliştirilen bir türdür. bu yıla kadar çok değişik gruplar kurulup dağılmıştır. genellikle görüntüde ero-guro (erotizm ve gore-şiddet-'un japonlar tarafından telafuzu) ön plandadır. japonyada ilgili, çeşitli moda markaları türemiştir (örneğin moi-même-moitié).

    her ne kadar visual kei nin sadece görsel bir farklılık oluşturduğu düşünülse de bence müzikte de etkisi bulunmaktadır. grupları önce dinleyip sonra google görsellerde aramanızı tavsiye ederim. erkekler soğuyabilir. androjenlik ön plandadır. önerilebilecek gruplar:

    - the gazette (en az 20 parçası dinlenmeden herhangi bir yorumda bulunulmamalıdır. cockroach, filth in the beauty, taion, bathroom, carry?, shiikureta haru kawarenu haru önerilir )
    - dir en grey (2002 yılından sonra visual olmayı bırakmış olsalar da, müzikleri hala aynı kalitededir. shokubeni, toguro, grief, vinushka parçaları önerilir )
    - dio- distraught overlord (2010 yılında aktiviteleri durdurmuşlardır. gitaristleri erina-erkek- ayrılıp. diğer dört üye aynı line-up la digras'ı kurma aşamasındalar. last dance, carry dawn, lord's prayer oldukça güzeldir)
    - versailles philharmonic quintet (senfonik ve power metal ağırlıklı. önerilebilecek parçalar; red carpet day, suzarain, aristocrat's symphony,zombie )
    - moi dix mois (monophobia, lamentful miss, neo pesimist, exclude eternally beyond güzel parçalardır)
    - malice mizer (aktivitelerini 2002 yılında durdurmuşlardır. syuunikiss dinlenmelidir. )
    - vidoll (2 hafta önce dağılmış olan grup, san ga koronda parçası şiddetle önerilir)
    - alice nine (beğeneni çok. benim ilgimi çekemedi henüz)

    dip not: an(tique) café bu gruba dahil edilmemelidir. oshare kei japon rocktır ancak visual kei değildir. lm.c de öyle. ancak iki grup da oldukça iyidir. an café 2009 yılında dağılmıştır. bou ayrıldıktan sonra fazla başarı gösterememişlerdir.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap