8 entry daha
  • christopher nolan başlığı 120+ entryle coşarken john ford başlığı daha 20 entryi bulamamıştır. bu üzücü bilgiden sonra biraz john ford bilgisi girelim:

    1894'te doğmuş, 1973'te ölmüştür. 145 filme imza atmıştır.
    sinema sektörüne figüranlıkla başlamıştır. hatta david wark griffith'in başyapıtlarından the birth of a nation'da (1914) ku klux klan üyelerinden birini canlandırmıştır.
    5 kez aday olduğu en iyi yönetmen oscarını 4 kez kazanarak (the informer (1935), the grapes of wrath (1940), how green was my valley (1941), the quiet man (1952)) bu alanda rekoru elinde bulundurur. 1940 oscarlarında efsanevi filmi stagecoach (1939) ile aday olmasına rağmen ödülü victor fleming'e (gone with the wind) kaptırmıştır.
    büyükbabam sadece western izler ve bu adamın filmlerine tapar. ben elimden geldiğince her türde film izlemeye çalışırım ve bu adamın filmlerine taparım. sinemayı sanat formu olarak görmeyen, buna rağmen asla kalitesiz işler yapmayan, her tür insana hitap eden, insanın evrensel sorunlarına değinen, karakterleri herkes olan ve hollywood'un sesli filme geçtiği dönemde adam gibi filmler yapıp sektörü sürükleyen bu sert abimize saygılarımı sunarak entryi bitiriyorum.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap