3 entry daha
  • sonunda tekrar ikisini üst üste izleyebilme fırsatına sahip olduğum filmlerin ilk bölümü. ilk izlediğimde çok gaza gelmiştim bu sefer daha vakur karşıladım. öncelikle iki filmi bir bütün olarak ele alarak nacizane söyleyebileceğim tek şey son 5 yılda çin/ hong kong ' dan çıkma en sağlam film(ler) olduğudur. hatta biraz daha abartıp öznelleştirerek son yıllarda asya kıtasından çıkan filmler arasında kendi ilk beşime kafadan oynabileceğidir.

    ilk film olarak değerlendirmek gerekirse zaten bir john woo filmi olması nedeniyle beklenti yaratırken kadrosu ile de büyük bir heyecan yaratıyordu. adamlar resmen dream team kurmuşlar bir nevi: tony leung (chiu wai olan), takeshi kaneshiro, vicki zhao, hu jun ve diğerleri derken bir de japon kontenjanından shido nakamura' yı eklemişler. aksiyon sahnelerinde de corey yuen imzası var ki daha ne olsun diyesi geliyor bünyenin.

    belirtildiği gibi the three kingdom vakası baz alınarak işlenen hikaye, görselliği, aksiyon koreografileri, savaş sahneleri, taktikleri,müziği, karakterleriyle insanı alıp götüren cinsten. özellikle karakterlerin sahnelere arz-ı endamları belki çok klişe ama oldukça etkileyici. oyunculuk performanslarının da filmin güzelliğine katkısı büyük. özellikle tony leung ve takeshi kaneshiro karşılıklı döktürüyorlar ki bir nevi şiir gibi. özellikle karşılıklı qin çaldıkları sahne hem görsellik ve estetik açısından doyurucu hem de belki bir anlatım tekniği olarak etkili.

    hikayede her ne kadar three kingdom hikayesi ve karakterleri ele alınmışsa da olay biraz daha john woo nun perspektifinden yansıtılmış gibi. öne çıkan temalar kendisinden beklenecek şekilde. özellikle karakterler, duruşları ( ki adamlar zaten tarihte kahraman olarak geçen karakterler ) - iyisi ve kötüsüyle- ve aralarındaki iletişimler, savaşa bakış açısı - politik anlamda değil - karakterler için anlamı ve geride bıraktıklarını çok yormadan, büyük bir estetik ve harika bir görsellik altında anlatan bir yapım. kendi içindeki güzelliğine rağmen aynı zamanda ikinci filme hazırlamak gibi bir misyonda taşıyor.

    bu arada lin chi-ling burada gerçekten çok güzel görünüyor. ayrıca ilk filmin kapanış parçası olarak alan' ın seslendirdiği parça müthiş.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap