• ah gençler, yakında altı ana baba günü olur, ya da belki türkiyeye geldiği ismiyle bir yerlerde kaynatılmıştır aradım da bulamadım, lakin öyle değil böyle hiç değil bir filmdir ki bu teknik cüssesiyle, inanılmaz rekoruyla dünya film tarihinde bir dip not, satırbaşı, asterisk, obelisk olacak gibi görünüyor. orjinal ismi russkij kovcheg olan eserimiz, hepimizin ismini bir yerlerden duyup da pek gitme şansı bulamadığımız rusyanın meşhur hermitaj saray/müzesinde geçiyor, rusyanın 200 yıllık sanat tarihini özetlemek, hikayeleştirmek gayesini taşıyor.

    lakin nasıl taşıyor gençler bunu bileniniz var mı? olsa yazardınız diyerek lafı sırtlıyorum.

    film doksan dakikalık bir kesintisiz çekimden (shot) oluşuyor.

    şimdi düşüp bayılanlarınız olmuştur diye düşüp bayılmayanlara diyorum, arkadaşım 33 tane sahne 2000 tane aktörün olduğu bir tek çekimden bahsediyoruz, düş ve bayıl hemen.

    satır başı aktarmak gerekirse hd de çekilmiş olan eserin provaları aylar sürüyor, 2 kez başlanıyor, sıçılıoyr, 3 ün büyüsü müdür nedir, başarıya ulaşılıyor (buralar imdb), sinema tarihinin en fantastik görsel montaja ihtiyaç duymayan uzun filmi çekiliyor (tabi film film diyorum, film değil reverse telecine ile film diyebiliyoruz).

    ben filmi daha izlemeden yazmak zorunda hissettim, izledikten sonra "bu muymuş?" demek zorunda kalmayacağımı umuyorum.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap