2 entry daha
  • bonassola'dan sonra ki durağımız olan cinque terre'nin bana kalırsa kasaba olarak en güzeli. öncelikle kasaba'ya araba nisan ve ekim arasında girmiyor. arabayı ya kıvrıla kıvrıla inen yolun kenarına ya da şehir merkezinin girişindeki katlı otoparka bırakmanız lazım. kasaba aslında 2 koydan oluşuyor ve ikiside birbirinden güzel. biz ilkgün, akşam olana kadar monterosso'yu sadece tek koy zannetmiş ve kuçucuk koydan denize girmek zorunda kalmıştık. akşam olunca yemek için tarif edilen restorant'ı aramaya koyulunca yan koyun muhteşem manzarasını gördük. maalesef rezervasyonumuz olmadığı için yer bulamasakta, bir daha gidilirse iki koyun birleştiği noktada ki bu restoranta gidilmeli. kasabada bir kaç tane ufak bar ve birkaç restorant var. güzel iki koyu, kendine has bir mimarisi var ayrıca iki adet yerde bu kendine has mimariyi küçük biblolar halinde ve gerçektende çok güzel bir şekilde üretip satan dükkanlar var. bana karlısa hediyelik eşya için buradan alınabilecek en hoş olanı bu.

    oteller genel olarak 3 yıldızlıları 110 euro ve 160 euro arasında değişmekte fakat kahvaltı etmek istemezseniz sadece oda fiyatları hemen hemen 20 euro kadar daha düşebiliyor. kahvaltı için kasabada bir adet fırın var buradan croissant alabilirsiniz.

    buradan kasabadan çıktıktan sonra la spazia'ya kadar güzel bir yol sizi bekler. ayrıca bu yollarda rapollo ve la spazia arasında benzin istasyonu bulamadık, tedarikli olmanızda fayda var.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap