3 entry daha
  • (bkz: heart of a dog)

    bulgakov novellası. ünlü bir cerrah bir sokak köpeğine (burası çok önemli), bir işçinin (burası daha da önemli) hipofizini (beynin organizasyonunu sağlayan bez) ve testislerini nakleder. başta her şey gayet iyi giderken, yaratılan şeyin bir türlü köpek davranışlarını (kalp her şey midir?) bırakamaması profesörün kabusu olur. köpek-insan sharik, aşağılanır, horlanır ve artık insan olduğu halde, yine tekmelenir. işçi sınıfı o kalple, stalin bile uğraşsa bir halt edemez. ana fikir budur. kitap eğlenceli, çarpıcı, zehir gibi, ve hoştur ama maalesef (işte bu terimi ben uydurdum) "dalgacı liberal"dir.
    bu absürd komedide, işçinin isminden, profesörün ismine kadar her şey göndermelerle dolu ve planlı. bu da çok ince düşünülmüş bir kitapla başbaşa olduğumuzu gösteriyor. ben seyretmedim fakat filmi de çekilmiş zamanında; http://www.imdb.com/title/tt0096126/
    güzel kitap sonuçta, her zaman, her durumda okunur. ben bir yaz tatilinde, sharik'in her azarlanışında kendimi yüzmeye vererek okumuştum. ince mizah, can acıtıyor. bunu hesaplayarak okuma işine girin. bir tavsiye.

    bir de şöyle bir kitap var;
    http://www.kitapyurdu.com/…d=67240&changecurrency=5

    eserin ingilizce tam metni için;

    http://www.lib.ru/bulgakow/dogheart_engl.txt
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap