3 entry daha
  • dönemin britanya krallığı'nın doğu konusundaki en yetkin ismi olarak bilinir. fakat kadınlardan ve diplomasiden her daim uzak durmuştur, çünkü özellikle diplomasi canını çok sıkmakta ve utangaç mizacına ters gelmektedir. gerçekten de topluluk içinde konuşmaktan çok sıkılır, çekinir, burda devreye fitzgerald girer ve genelde onunla etrafı arasında bir arabuluculuk yapardı. ingiltere'ye çağrıldığında yerine birisininin atanmamasını sağlamıştır ki derhal doğudaki görevine geri dönmeyi istemekteydi, doğudaki görevi yüksek komiserlik vasıtası ile yürütüldü uzun süre.

    lloyd george kendisinin sık sık sukut etmesini deniz fenerine benzeterek, "kimi zaman ışıkları avrupa'yı ve orda toplanmış orduları geniş ve sınırsız bir perspektifte öyle bir gösterirdi ki, insan gerçeğin tam ortasına bakıyormuş gibi olurdu. sonra fener dönerdi ve haftalar boyunca zifiri karanlıktan başka birşey olmazdı" demişti.

    lord beaverbrook ise o'nun orta doğu'nun şekillenmesindeki etkisine atıfta bulunmak için "bu uzun boylu yaşlı asker mesleğinin gün batımında ortadoğu'nun geleceği üzerine uzun gölgesini düşürüyordu" der.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap