• dilimizde iki kitabı olan bilimadamı, gazeteci ve köşe yazarı; genom: bir türün yirmi üç bölümlük otobiyografisi ve gen çeviktir:doğuştan gelen özellikler mi çevresel etkenler mi? ikisini de boğaziçi üni. yayınevi bastı.
    aynı zamanda international centre for life'ın başkanı.
    şimdilik genom'u okudum, her bölümde ısrarla (büyük harflerle) genlerin işlevi hastalıklara sebep olmak değildir diyor ve genlerimizde saklı "hayatın sırrı"nı arıyor, dna'nın yapısını çözünce "hayatın sırrını çözdük" diyen francis crick'in izinde. (crick üzerine de bir kitabı varmış.)
    ilk olarak bunların popüler bilim kitapları olduğunu akılda tutmak, "abi genetiği yaladım yuttum" dememek lazım okuyunca ama özellikle genetik devrimin uzağında kalmış sosyal bilimcilerin entelektüel dünyalarını genişletecekleri kesin. ikincisi, genetik araştırmaların izlediği yolu, hataları, çılgın deneyleri, başarısızlıkları ve hayatımıza yön veren (ve, daha yolu uzun, verecek olan) buluşları takip etmek, bunları ridley'ın altı farklı edebiyat ödülüne aday gösterilmiş kaleminden okumak inanılmaz keyifli.
    bir de gdo dahil muhalefet etmenin yaygın olduğu pek çok konuda cüretkar fikirleri kafamızı önce karıştırıyor, sonra netleştiriyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap