3 entry daha
  • ayrıca bu adamın ve medyanın bu adama yaklaşımı, alevilere kabile liderlerinin belirttiği yer dışında kendisi nereye oy vereceğini bilmeyen, hepsi aynı yere oy veren ilkel topluluk muamelesidir. aleviler oylarını kime verecek? ifadesi bile bu ötekileştirmeyi içermektedir.

    öte yandan alevilere diyanet içinde yer, devletten bütçe istemek de laikliğe aykırı olduğu kadar aleviliğin ruhuna ve tarihine hakarettir. (sünniler "bir kamu kuruluşu olarak sünni islam" konusunda ne düşünürler merak ederim)

    bu adam, alevilerin, tarih boyunca devlet tarafından kovalandıktan sonra ilk defa kendilerinin değil de baş belaları dindar sünnilerin devlet ve medya tarafından istenmeyen bir azınlık ilan edilmesinin şaşkınlığı içinde (travmatik), göz yaşlarıyla devletin bacaklarına sarılıp "demek beni seviyorsun ben de senin hizmetindeyim sonuna kadar" hissiyatının sözcüsü olmakta ve bunun politik rantını kovalamaktadır. kendisinden kritik alıntı yapmak gerekirse: "zaten ordumuz da subay alırken alevi gençleri tercih etmektedir".
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap