117 entry daha
  • insanın içini burkar.
    acıtır yani. durum amerikan ın düşmanı dostumdur silsilesi değil.
    bir ülkeyi yalandan, dolandan ve havadan sudan teşekkül bahanelerle işgal edeceksin, o ülkenin kendi halkına özgürlük vaadedip, köpek yerine koyacaksın, sonra da bir şey olmamış gibi çıkıp gideceksin?
    yok öyle yağma diyolar ya hani,
    bok yok.
    bal gibi var işte. körfez krizinden sonra suda sikilmiş tavuğa çevirdikleri ülkeyi yıllar sonra tekrar işgal ettiler.
    daha saçma gerekçelerle hem. afganistan aradan çıktı mı sizce? hani nerede demokrasi? nerede huzur, barış ve insanca yaşanalacak ülke?
    bin laden i yarattın, sonra başımın belası dedin, taliban keza aynı, saddam da aynı.
    sırada neler olacak? bundan 20-30 yıl sonra, artık petrol rezervleri (olur da) sıkıntıya düşürürse götünü, bu sefer talabaniye, barzaniye "saddam dan beter oldunuz lan yeter aq" deyip oralara yine dalar mı bu amcalar? olmadı afgan aşiret reislerinin ülkelerinde tuttuğu uyuşturucu paraları kaçmasın diye istedikleri gibi darbeler, ortalık sikiştirmelere önayak olacaklar mı?
    olmadı arap şeyhleri likit akışlarını azaltmaya niyetlenirse, dubai dir, katar dır, irak la aynı kaderi paylaşacak mı?
    ya düşünün bir ne olur! kendi ülkendesin, başka bir ülkenin askeri gelip başına çuval geçiriyor ve bunu senin iyiliğin için yaptığını söylüyor.
    nasıl bir kırgınlığa, vurguna yol açar tahayyül edemiyorum.
    ama yok, temel sağlam. arkasında bm göçmen, baskı gören, zulüm çekenler adı altında kendisine zemin hazırlayan ve kendi ülkelerini satmak için ellerinden geleni yapan bütün ıraklıları amerikaya götürüyorlar, olmadı kanada.
    bu insanlar amerika ya el açacak kadar ne zaman düştüler yahu? şimdi daha mı iyi yani?
    nedense türkiye deki insan hakları ihlallerinden başka bir derdi olmayan orman çocuğu avrupa devletleri, amerika nın değil insan, hayvan haklarına dahi aykırı olabilecek bütün bu uygulamalarından rahatsızlık duymuyor. işte norveç, işte isveç, ve belçika. sadece aklıma gelenleri. ve dahi diğerleri. söz konusu olan abd ve israil olduğunda nedense hiç insanlıktan ve haklarından bahsedilmiyor.
    baksalar halbuki bir ırakta ezilenlere, zulüm görenlere. ölenlere, öldürenlere ve seyirci kalanlara.
    fuck you ulan!
    (lanet olsun anlamında hani.)
370 entry daha
hesabın var mı? giriş yap