• berlin metrosu aslında hiç karışık olmayan 9 ayrı hattan oluşan bir sistemdir. herkesin bildiği harita, diğer şehir içi trenleri, regional trenleri, ve ringleri ve hatta metroyu bir arada gösteren haritadır. bakınız: http://www.berlinverkehr.com/…tze/051212sumetro.jpg

    berlin metrosu, u bahn diye tabir edilen ve u1, u2, vs diye adlandırılan bir sistemdir. sabahları hiç teklemeden çalışan bu sistem, gece yarısı olduğunda kapanır. tabii bu haftasonları böyle değildir. cuma ve cumartesi geceleri sabaha kadar işler bu hatlar. saat sekizden sonra trenlerin sıklığı azalsa da sanılanın aksine krizler yaşanması pek görülmüş şey değildir. yaşanabilecek en büyük kriz, bilet kontrolörlerinin sizi biletsiz yakalamasıdır. yahut trene binen rahatsız edici türden olan sarhoş gruplardır. bunun dışında gün içinde trenler beş dakikada bir gelir.

    s bahn ile u bahn'ın farkı ise birinin şehir içi tren rotasını kullanması ve hiç yerin altına girmemesidir ki bu s bahn olur. u bahn ise, u1 hattı ve u2'nin bazı durakları haricinde genellikle yer altından gider. bunlar dışında, sorunlu bir s bahn yapısı olduğu doğrudur. zira stadt bahn diye tabir edilen bu şehir içi trenlerinin bazılarının rotaları değişmekte olduğundan ve bazı bakım eksikliklerinden dolayı aşağı yukarı bir senedir sabahları ve iş çıkışı saatlerinde felaket oluyor. ama bundan kaçınmak için bir sürü alternatif de sunmuşlar size. bakınız: metro, otobüs, tram, vs.

    bir de her yere metroyla ulaşabilmek tarifsiz bir duygu.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap