5 entry daha
  • http://www.imdb.com/title/tt1029235/

    film, klasik olarak 2. dünya savaşında alman işgalindeki norveç ve çevresinde sabotajcılık yapan max manus'un kendi kitapları ve değişik birçok kaynağa dayanarak çekilmiş.. filmde gösterin olayların gerçek olduğu bu şekilde bize aktarılmakta..

    max manus sıcak savaşta bulunmuş ve kendiyle birlikte çatışan arkadaşlarının çoğunu kaybetmiştir.. zaten bu olayın etkisinden de hiç kurtulamamış sürekli gel-gitler yaşayan, düşmana karşı sert; kendi içinde ise oldukça duygusal bir abimiz.. arkadaşlarının ölmesine hatta yaralanmasına dahi tahammül edemiyor.. verdiği kararları sonrası ortaya çıkan sonuçlardan da oldukça çok etkilenmekte.. genellikle sabotajcı olarak görev yapan manus almanlar tarafından aranan azılı bir düşman halini alırken; kendi halkı arasında da kahraman olmaya başlıyor.. öyle ya kahramanlar isterseler de istemeseler de kaos ortamından beslenirler.. barış zamanında kahraman çıkartamaz hiçbir halk.. bu düşüşü filmin sonlarına doğru manus abimizde de görebiliyoruz..

    neyse film genel olarak akıcı ilerliyor.. hatta bazı yerlerinde insan heyecan yapabiliyor.. eğer hala 2. dünya savaşı filmlerinden bıkmadıysanız izlenebilirliği oldukça yüksek..
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap