1 entry daha
  • lionel messi'yi keşfederek dünya futboluna kazandıran futbol adamı.

    messi şu andaki boyundan (1.69 m.) 37 cm daha kısayken (1.32 m) ve henüz 11 yaşındayken newell's old boys takımında futbol oynuyordu. birinci lig takımlarından river plate kendisini almak istedi. kulüp yöneticileri messi'yi izledi; "oğlunuz inanılmaz yetenekli ama bir problem var, kendisinde hormon eksikliği var, yaptığımız analize göre boyu en fazla 1.40m'ye ulaşabilir, neredeyse büyümesi durmuş durumda dediler.

    messi'nin babası jorge messi bir tedavinin olabileceğini duymuştu. ayda 900 dolar karşılığında oğlunu tedavi ettirebiliyordu ama ne newell's old boys ne de river plate bu masrafı üstlenmeye yanaşmıyordu. jorge ve celia messi 4 çocuğun geçimini üstlenmek durumundaydı ve arjantin ekonomisi krizdeydi. messi'nin ihtiyacı olan iğneler için aile tasarrufları kullanıldı ve avrupa'da messi'nin tedavi masraflarını üstlenecek kulüpler araştırıldı. messi'lerin catalonia'da akrabaları vardı (keşke kadıköy'de akrabaları olsaymış) onlarla temasa geçtiler. barcelona'lı teknik adamların izleyeceği bir deneme maçı ayarlandı. sonuç, messi üzerinden sarkan barcelona formasıyla ilk çıktığı maçta fileleri 5 kez havalandırdı.

    carles rexach "iki dakika içerisinde hızını ve yeteneğini fark ettim ve sözleşme imzalatmaya karar verdim" diye anlatıyor. ve sembolik bir jest olarak bir peçeteye imza attırıyor. sonrasında messi ailesi barcelona'ya getiriliyor. lionel messi genç takımda oynamaya başlıyor ve ekim 2003'te 16 yaşında jose mourinho'nun yönettiği porto'ya karşı bir dostluk maçında ilk kez a takımı forması giyiyor.

    2005 yılında joan laporta ilerde messi'nin dünyanın en iyi futbolcusu olacağını söylediğinde herkes kendisine gülüyor.

    sonrası malum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap