5 entry daha
  • bu kütüphaneden bahsederken gerçekten de rez de jardin'ın üzerinde ayrıca durmak gerekiyor. bu kısımdan, yani kütüphanenin araştırma salonlarından yararlanmak için, sizinle görüşme yapacak görevliye, araştırmacı olunduğuna ilişkin belgeleri, doktora kaydıdır vs.. ibraz etmek gerek. ayrıca yıllık kart ücreti normal tarifede 55 euro, indirimli 27 euro. okuyucu salonlarında bu, 18 euro.
    on iki araştırma salonunda bin altı yüz küsur yer kapasitesi olmasına rağmen, gitmeden önce kural olarak internet üzerinden rezervasyon yaptırmanız uygun olur. aksi takdirde rağbet yüzünden girişte bir süre, özellikle şu bahar aylarında beklemek zorunda kalıyorsunuz.
    kullanılacak kitapların da önceden rezerve edilmesi imkanı var. yine gün içerisinde bir çalışmayı istediğiniz zaman maksimum yirmi yirmi beş dakika içinde geliyor.
    önceden bilinmesi gereken bir kaç pratik husus var:
    birincisi fotokopinin, ortalama altı - yedi sente mal edebileceğiniz diğer paris kütüphanelerinin aksine, deli pahalı, sayfasının otuz sent olması, yani başka bir kütüphanede bulunmayan sadece bnf de bulunan bir kitap veya başka bir dokümandan fazlasıyla sayfa almanız gerekiyorsa, yanınızda bir fotoğraf makinesi götürmenizde fayda bulunmakta.
    diğer yandan geçici olarak (içeride bir kafeterya var, ancak bunun dışında yemek yemek veya sigara içmek gibi gerekçelerle) dışarı çıkmak için, geçici olarak çıktığınızı ilgili yerdeki görevlilere bildirmeniz, ayrıca kullandığınız kitapları da - yine geçici kaydıyla - bırakmanız gerekiyor. aksi takdirde yerinizi kaybediyorsunuz...
    kablosuz internet bağlantısı yok, her iki okuyucu için bir internet kablosu koymuşlar, o yüzden rezervasyon yaparken internet bağlantılı bir yer istemeniz gerekiyor.
    her şey bir yana on dört milyon kitap var burada. dile kolay..
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap