• 1888-1979 yılları arasında yaşamış monnet, avrupa birliği tarihi içinde en kanımın kaynadığı kişilerden biridir.. "ab'nin babası" olarak da bilinir ve bugün ab'de adına bir burs ve eğitim sistemi de mevcuttur..

    babası kanyak işleriyle meşguldür ve monnet de çocukluğunda babasına yardım ederek vakit geçirir, zaten daha sonra 1. dünya savaşı patlak verince, monnet de artık hayatına bir yön vermeye başlamıştır.. o zamanlardan çok öngörülü bir insan olmasından kelli bugün ab'nin geleceği tartışılırken hala monnet'nin yıllar önce ettiği kelamlar yol gösterici olmaktadır.. 1943'de "devletler, milli egemenlik esası üzerine kurulursa, avrupa'ya barış gelmeyecektir.. avrupa devletleri bir federasyon çatısı altında toplanmalıdır" şeklinde bir konuşma yapmıştır ki, bugün hala avrupa’da bir kişiden bu netlikte bir ses çıkmamaktadır..

    velhasılı kelam adına kürsüler kurulmuş, eğitim programları açılmış avrupa'nın önemli şahsiyetlerinden biridir monnet, bir de "reflection can not be separated from action" diye bir laf etmiştir ki, güzel durmuş üstünde..
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap