7 entry daha
  • 29. istanbul film festivali'nde eleştirmenlerin "festivalde mutlaka izlenmesi gereken filmler" listelerinde nedense pek göremediğimiz son derece başarılı bir "bittikten sonra yeniden izlenesi gelinen film".

    her verdiğimiz kararın kaderimizde ne büyük etkileri olabileceğini konu eden film, çok orijinal, şaşırtıcı ve etkileyici senaryosu ile kurgusundan dolayı eminim ki izlendikçe butterfly effect ve donnie darko ile sıkça kıyaslanacak. ancak filmi izledikten sonra şunu söyleyebilirim ki yönetmen ve senarist jaco van dormael bunlardan daha başarılı bir iş çıkarmış, hatta son yılların en dikkat çekici filmlerinden birini çekmiş diyebiliriz. kendisi de oynadığı brezilya'lı işsiz rolüyle "kendi filminin bir sahnesinde görülen yönetmenler" kulübüne adım atmış.

    jared leto da requiem for a dream'den sonra bu iddialı filmde de başrol oynayarak şansını ya da yeteneğini bir kez daha kanıtlamış oluyor sanırım. bunun müzikal kariyerinin de* etkisiyle perdede sevdiğimiz öteki oyuncular kadar sık göremediğimiz aktörün oynadığı filmler konusundaki seçiciliğinin sonucu olduğu da söylenebilir tabi. bu arada nemo'nun yaşlı halini de kendisi canlandırmış anladığım kadarıyla, makyaj çok başarılı olmuş.

    oyunculuğun genel olarak üst seviyelerde seyrettiği filmde bu konuda beni en çok şaşırtanı toby regbo oldu. daha önce pek kayda değer rolleri olmadığını gördüğümüz anime karakteri görünümlü aktör hem nemo'nun 15 yaşındaki hali için tip olarak hem de oyunculuğu yönünden çok sağlam bir seçim olmuş.

    son olarak filmdeki sicim teorisi ve paralel evrenlerle ilgili kısım sanki "the elegant universe" belgeselinden direk alıntıymış gibi geldi bana, konuyla ilgili pek bir şey bulamadım ama öyle gibi sanki.

    --- spoiler ---

    remem-ber

    --- spoiler ---
818 entry daha
hesabın var mı? giriş yap