6 entry daha
  • 1950 yılında istanbul’da doğdu. dini ve müziği, tanınmış hocalardan öğrendi. doğuştan müzisyen olarak nitelendirilen ve hayatını müziğe adayan sami savni özer , küçük yaşta , çok özel kabiliyeti ve hassas kulağıyla dikkat çekti.
    genç bir çocukken , müezzinleri dinleyerek , ezanı ve dini müziğin değişik makamlarını öğrendi. klasik türk müziği ve dini müzikten oluşan kendi repertuarını kurdu.
    bir çok orkestra ve guruplara katılarak solistlik kariyerine başladı. 17 yaşına geldiğinde ,kabiliyetini farkedip etkilenen tanınmış bestekar amir ateş , kendisini üsküdar musiki cemiyeti hocalarından merhum emin ongan’a tanıttı. emin ongan , hemen sanatçıyı talebe olarak kabul etti ve onunla beraber 13 yıl boyunca klasik türk müziği meşk etti.
    çok iyi bir türk müziği ve dini müzik birikimine sahip olan sami savni özer , tasavvuf müzüği hakkında bilgisini derinleştirdi. ayrıca , 1998-1999 yıllarında mfö ile birlikte çeşitli konserlere katıldı. mazhar alanson ve cem yılmaz’ın birlikte rol aldıkları her şey çok güzel olacak filminin , “bu ne biçim hikaya böyle” ve “ fırtınalar” adlı şarkılarını mazhar alanson’la birlikte seslendirdi. ve filmin akışı içinde bir kaside okudu. fahir atakoğlu ile bir çalışma yaptı. 1986 ‘dan beri türk tasavvuf musikisi ve folklorunu araşturma ve yaşatma vakfı’nda çalışmalarına devam etmektedir.
    1999 yılında tamamı ilahilerden oluşan divane gönlüm ve bu son eseriyle , tasavvuf müziğini geniş kitlelere dinletmeyi amaçlamaktadır.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap