7 entry daha
  • son derece iyi çekilmiş, ,iyi oynanmış, izleneyeni alıp götüren bir ingiliz filmi. ama bence filmin başarısı bu özelliklerinden kaynaklanmıyor. spoiler olabilceği içinönlemizi alalım.

    --- spoiler ---
    filmde branson namlı psikopatı sahnede gösteren ve seyircinin bu adamı alkışa boğduğu sahneler kanımca üzerinde düşünülmesi gereken sahneler. film boyunca bu adamın sahneye çıktığını gördüğümüz bir bölüm olmadığına göre bu sekanslara anlam yüklememiz icap edecek. şahsi kanaatim şudur ki beyazperdenin büyüsüyle cazip olabilecek, haline tavırlarına izlediğim salonda da gördüğüm gibi gülenebilecek bir adamın bir katil olduğunu, akıl hastası olduğunu ve suç işlemekten zevk aldığını, izleyen bizlere, siz de şu an şu sahnede öyküsünü anlatan adama gülüyorsunuz ancak bu adam bir katildir düşüncesini aktaramaya çalışan bir yönetmen var karşımızda.

    --- spoiler ---

    son olarak david thewlis'in çıplak filmindeki performansından sonra en beğendiğim ingiliz performanslarından biri olduğunu söyleyebilirim hardy'nin performansının.

    mithrandir denilen adam uyarısla filmde katil olduğu düşünülübelicek sahnede aslında adamı öldürmediği düşüncesi uandı bende. katil sözünü düzeltmekteyim. teşekkür ederim süsere.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap