4 entry daha
  • imdb forumlarında savaşa katılanların yazılarından okuduğum kadarıyla vietnam savaşını en gerçekçi anlatan filmlerden bir tanesiymiş. hatta bu cephede bizzat savaşmışlar bile var. savaştan çok askerlerin çevirdiği geyikler, atışmalar araya sıkıştırdıkları orospu alemleri vs. vs.

    tabi yönetmen de savaş karşıtı film yapıyorum ayağına bazı durumları haddinden biraz fazla abartmış. filmi zencinin oynadığı doc* karakteriyle hatırlarım.

    --- spoiler ---
    hepimizin askerde yaşadığı bir durum da dile getirilmiş. özgürlüğü özlemek, sivil hayatın kıymetini bilememek... oysa daha önce savaşa katılıp evine dönen, sonra tekrar savaşa gelen elemanın da belirttiği gibi evine döndüğünde bir süreliğine mutlu oluyorsun. bu hayata da alıştıktan sonra sana daha önce anlamsız gelen her şey tekrar anlamsız geliyor.

    kıssadan hisse: insan bir kere şafak doğan güneş der. son gün kendi kendinizi sıkıştıracağınıza günün zevkini çıkarın. 1-2 hafta sonra her şey normale dönecek. bu haftaların sonunda yatağın eskisi kadar sıcak, yastığın eskisi kadar yumuşak, annen eskisi kadar şefkatli gelmeyecek sana.

    --- spoiler ---
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap