6 entry daha
  • uzun zamandır esrarını çözemediğim birşey var bu ses tonuyla ilgili. bilenler bilir ; hem ses hem de görüntü kaydedici cihazlarda insanın kendi sesi kulağına hep yabancı bir ses gibi gelmiştir. küçüklüğümde sanırdım ki kaydedicinin kalitesi iyi değil ondan sesimi bozuyor ama yıllar geçtikçe işin böyle olmadığı ortaya çıktı. meğerse herkesin kendi ses tonu kendisi tarafından farklı algılanırmış kaydedici cihazın kalitesi ne olursa olsun. durum böyle bile olsa, bunun bilimsel bir açıklaması elbette ki var, ama ben henüz bulamadım. herşeyden şüphe etmeye başladım. acaba günlük konuşmalarımızda karşımdaki insanlara sesim benim duyduğum gibi gelmiyor mu? çok güzel bir sesim var belki de, ama benim bundan haberim yok? bu ses tonuyla ilgili ikilemler kafamda uçuşup duruyor hep.

    neyse, bir de şunu merak ediyorum; mesela ezel dizisini kenan imirzalıoğlu akşam oturdu izliyor. bu adama sesi yabancı bir adamın sesi gibi geliyorsa çok acı. ben olsam, 10. dakikadan sonra dayanamam kalkar giderim. öyle kötü , öyle hilkat bir duygu kendi ağzından başka bir adamın sesinin çıkması. hadi kenan'ı geçtim ; ramiz dayı için gerçekten işkence ötesi bir olay olsa gerek bu. adamın ses tonu milyonları kendine bağlamışken, adamın kendisi bundan mahrum durumda bir düşünsenize.. oyuncular kendini izlemeyi sevmezmiş derlerdi, demek ki bundan ötürüymüş. şimdi anlıyorum.

    envai çeşit yiyeceğin olduğu bir ziyafet sofrasında herkesin karşınızda tıkınırken sizin hiçbir yiyecekten tad alamamanız gibi.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap