aynı isimde "arayış (dizi)" başlığı da var
23 entry daha
  • bazen gecenin bir yarısı, düşünceler içinde denizi izlerken dahi, aynı soruları düşünen bir başka insanı arar. var mıdır, varsa kimdir, nerededir..

    ----------

    "odaya tekrar döndüğünde akşam bütün soğukluğuyla hissediliyordu. odasındaki sinmiş sigara kokusunu kanıksamıştı, umursamadı. bir şarkı açtı, eğlenceli olan bir şeyler dinlemek istedi. eğlenemedi. camdan baktı uzağa.

    şu büyük su kütlesi, adına deniz dedikleri, büyük su göleti, ne kadar esrarlı duruyordu. gece denizin rengi siyahtı, sabaha doğru siyahın tonu azalıyordu, koyu gri - lacivert, açık gri, yeşilimsi... üzerine güneş doğunca kızıl bile oluyordu. değişiyordu sürekli. dalgalanıyordu, duruluyordu, kirleniyordu, temizleniyordu, insanlara gülüyordu, insanlara ağlıyordu. sırtında taşıyordu gemileri, balıklara nefes oluyordu, kaptana ise hasret oluyordu ve belki aşk. dertlinin derdine ortak oluyordu, manzarasını seyretmek isteyene güzelliğini cömertçe sunuyordu. üstelik sigara dumanını kendisine doğru üfleyenlere bile kızmıyordu. "ayna" gibiydi ruh haletine. nasıl görülmek istenirse öyle görünüyordu.

    düşündü, "birisi daha var mıdır acaba aynı anda bu suya benimle bakan, benimle aynı duyguları yaşayan birisi.." diye. muhakkak vardı birileri. ama kimbilir neredelerdi.." ` :yıllar önce yazılan minik bir öykü`

    ----------
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap