9 entry daha
  • radikal gazetesinde bir haber çıktı, dtp'nin kapatılmasının ardından gösteri yapan kürt milliyetçilerine saldıran paramiliterleri anlatıyor.

    http://www.radikal.com.tr/…13.12.2009&categoryid=77

    tabi paramiliterleri anlatıyor dediysem, bunları kendi kendine örgütlenmiş bir kitle olarak alıyor.
    dtp'lilere tepki olarak kendiliğinden gelişiyor bu olaylar, ancak en ufak eylemlilikte devrimcileri, kürt milliyetçilerini tutuklayan polis, elinde silahlarla kitleye saldıranlara karşı hiçbir şey yapmıyor. ya da göstermelik olarak tutuklayıp serbest bırakıyor.

    ancak ilginç olan bu değil. aynı haber, internet sitesinde şu fotoğrafla birlikte verilmiş:
    http://i.radikal.com.tr/…/12/13/fft28_mf310191.jpeg
    (dengiz gönderdi: http://www.gundem-online.net/…re_fasist_tabanca.jpg)

    bu fotoğrafta 5 kişinin yüzü var. daha doğrusu 3 kişinin yüzü var, ikisi sansürlenmiş.
    iki ihtimal geliyor akla: birincisi, bu insanların silah taşıdığı için örgüt tarafından cezalandırılması tehlikesi var. gazete bu insanları koruyor. ancak sokak ortasında silahla kitleye nişan alanlar hakkında cezai işlem yapılmalı. bugüne kadarki türkiye örneklerinde böyle bir şey görülmedi.

    ikinci ihtimal, bu insanlar bildiğin sivil polis, paramiliter. ve eşgallerinin ortaya çıkmaması için medya bunlara bizzat koruma sağlamakta. yoksa elinde demir olan faşistin yüzü sansürlenmezken, bunlara niçin bilhassa sansür uygulandığına başka bir açıklama bulmak gerekiyor.

    dtp'nin kapatılmasının ardından yapılan gösterilere devletin verdiği cevap karşısında, liberal-reformist-uzlaşmacı kesimlerin sıkı bir özeleştiriye girmesi gerekiyor. bir devletin demokratikleştiğini iddia ediyorlarsa, bu olan biteni anlamlandırmaları gerekiyor.

    istediğiniz kadar yaltaklanın, istediğiniz kadar açılım deyin.
    işte ortaya çıkan manzara: dtp binalarının kurşunlanması, sokaklarda örgütlenen paramiliterler, taşlanan konvoylar, kürtlerin şimdiye kadarki en uzlaşmacı partisinin dahi kapatılması, yüzlerce tutsak, sokaklarda vurulan kürtler, dağlarda bitmeyen operasyon, göçük altında kalan işçiler, milyonlarca işsiz, milyonlarca aç, afganistan'a gönderilen askerler, işkencede ölenler.

    yıllar önce bir devrimcinin yaptığı tespit geliyor akla:
    "türkiye devrime gebedir"
    kafanızı kumlara gömün hadi.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap