2 entry daha
  • 70'lerin basinda dogan sener yonetiminde cikmaya baslamis turkiye'de turunun ilk ornegi genclik, muzik dergisi. milliyet grubuna bagli idi. ilk turkce pop listeleri, yabanci muzik listeleri bu dergide cikmisti. ben 80'lerin ortalarindan sonlarina kadarki hulusi tunca'li doneme yetisebildim. o zamanlar fena halde eurotrash, synth pop olaylarina takmis, alman bravo dergisinin bir kopyasi haline gelmisti yabanci muzik acisindan..
    turkce muzige [ cogunlukla turkce pop] de epey yer ayirirdi. fikret kizilok, bulent ortacgil gibi o donem kucuk bir cevre disinda esameleri okunmayan pek cok turk grup ve sanatcisini ilk burada gormus, duymustum.. turkce pop'un yani sira, turk sanat muzigi, turk halk muzigi listelerini gormek de mumkundu.
    hulusi tunca sol egilimli oldugu icin ciddi sol icerikli yazilar yazardi bazen, derginin genel havasiyla pek uyusmazdi gerci. yaptiklari yarismalarda da yine sol camiadan cikma kitaplar falan hediye ederlerdi. ciktigi donemde ideolojisinden dolayi, baska hic bir yerde esamesi okunmazken ahmet kaya'ya epey yer vermislerdi. hatta okur mektuplarinda surekli bir "ahmet kaya pop mu, arabesk mi?" tartismalari yasanirdi. ozgun muzik kavrami yoktu daha ortada.
    80'lerin sonunda haftalik dergi formatini bitirip, 2 haftada bir cikmaya baslamisti, sonra hey girl falan cikti, oralarda koptum ben..
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap