1 entry daha
  • nefes kesici bir savaş filmi.

    aslında savaş filmlerinde hiç hazzetmem. vurdulu kırdılı dövüş sahneleri, havada uçuşan kan damlaları çok itici gelir bana. ancak bu film, müthiş görselliğiyle cezbetti beni.

    gerçi bu filmde olduğu gibi tek kişilik ordu şeklindeki kahramanları görünce, üstelik bunları da övünce, sanki bizim battal gazi'ye, tarkan'a haksızlık yapıyormuşuz gibi geliyor. hani onların canı can da, bizimkilerinki patlıcan mı? resmen benzer sahneler var. mesela, battal gazi cüneyt arkın da mızrakları ile kendisine saldıran on kişiyi birden, üstelik de hepsi etrafında çember yapmış ve o da çemberin ortasında kalmış olmasına rağmen, bir anda füze gibi fırlayıp, düşmen askerlerini neye uğradığına şaşırtmıyor mu? cevap ver allasen.

    filme gelirsek, çin tarihindeki muazzam bir savaş, teknolojinin üstün özellikleri kullanılarak harika canlandırılmış. gerçi o kahramanlık gösterileri, bir elinde kundakta bebek, diğer eliyle savşmak; üzerine doğru gelen mızrağı havada kapmak falan, alaylı gülümsememe neden oluyor bunlar ama yine de filmin hakkını vermek lazım.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap