1 entry daha
  • dil tarih’te 1970 başında kaydolduğu ve bir türlü bitmek bilmeyen bölümü, acul (hiperaktif), maceraperest kişiliği ile ne gelecekten ve ne de içinde yer alabileceği çok parçalı “sol” örgütlerden umudu kalmamışken, ayöd’den tanıdığı “et kafa” öcalan’la gittiği çubuk barajı’ndaki piknikten yeni kurulan ayrılıkçı kürt örgütü pkk elemanı olarak dönecektir.
    bu yeni örgütü ve görevi, doymak bilmez maceraperestliğine sonsuz olanak tanıyordu. kaçmalar kovalamalarla geçen (1977-82) beş yıl içinde kendisine verilen son görevi inandığı bir iştiyakla yerine getirdi; oynadığı hayat kumarına 7 eylül 1982 günü, girdiği ölüm orucunun 52nci gününde yenildi.
    bu maceraperest ruhun salt kendini tatmin için giriştiği akıl almaz macerayı, ayrılıkçı kürt örgütü, etnik orijininden dolayı yıllar boyu, enternasyonalist destek olarak lanse etmiştir; hala da etmektedir.
    bu lanse, yıllar içine pek çok maceraperesti bu örgüte çekecek, bunlardan birçoğu da, örgütçe verilen görevin veya kendi kişiliklerinin kurbanı olacaklardı; olmuşlardır.
    fakat kimse bu ilki kadar ünlü olamadı.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap