122 entry daha
  • bence tüketici koyunluğunu test etmek için yaratılmış bir marka bu.
    varlığını ürünlerin üzerine kafam kadar basılmış yazısıyla bir de arkadaşımın kızının üzerinde "abercrombie & fitch" yazan bir çanta alması için annesine kriz çıkartması ile farkettim. neymiş diye bir baktım, amerika kökenli pahalı bir giysi markası imiş.

    şimdi şöylemek istediklerim şunlar:
    - pahalı ürün almayı anlayabiliyorum, insan bazı noktalarda kalite istiyor.
    - peki, pahalı ürünün çakmasını da anlayabiliyorum, yaygın olarak markaların az paraya taklitlerinin satıldığı bir ülkede yaşıyoruz. orijinalini alan var alamayan var.
    - kardeşim siz manyak mısınız deli gibi para verip üstünde -büyük bir olasılıkla nasıl telaffuz edileceğini bilmediğiniz- kafam kadar marka adı yasan tişörtleri, şapkaları, montları giyiyorsunuz. ne gösteriş hastası insanlarmışsınız yahu. geyikler sizi.
    - şimdi baktım da, ürünleri fena değil ama kimse bana o korkunç yazılı şeyleri giydiremez.
    - bunlar ne zamandır bu armaları yapıştırıyorlar o canım ürünlerin üstüne bilmiyorum ama bence okyanus aşırı bir ülke seçip burada bir saha çalışması yapıyorlar kanımca: tanımadıkları bir ürünü kim damgalı geyik gibi üstünde taşır diye. çalışmanın istatistik sonuçlarına ulaşmak en büyük dileğim.

    not: sanırım araştırmanın bir ayağını da ben oluşturuyorum, yoksa neredeyse 1000 yıllık markadan nasıl bu kadar geç haberim olurdu? benden gizlemiş adiler.
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap