3 entry daha
  • geleneksel medya ile arasındaki en büyük fark; haber kaynağının kurumlardan, bireylere kaymasıdır.

    # deprem anının görüntüleri binanın güvenlik kamerasının kaydı değil, cep telefonu kaydıdır.

    # madonna'nın son konserinde iç çamaşırı giymediğini, bir gazetenin pazar ekinde değil, o an konserde, en ön sırada olan çocuğun alttan çektiği fotoğrafı twitter'a yollamasıyla haberdar oluruz.

    # televizyondaki haber bülteninde, çin'de çıkan çatışmalarda, resmi açıklamalara göre 3 kişinin ölmüş olduğunu duymakta iken, youtube'de en çok izlenen videolar arasında, çinli bir kullanıcının, coplardan kaçarken, arkasına dönüp çektiği, yerde cansız yatan yüzlerce kişinin bedenin görüldüğü video ile karşılaşabiliriz.

    # ekonomi dergilerinde, uluslararası bir firmanın türk yöneticisinin yeni bir kariyer planı nedeni ile görevinden kendi isteği ile ayrıldığı yazarken, friendfeed'de aynı yöneticinin ciddi bir hatası yüzünden kovulduğunu öğrenebiliriz.

    # televizyondaki gurme programlarında öve öve bitirilemeyen restoranın yemeklerinin rezalet ve garsonlarının da saygısız olduğunu ve detaylarını bir arkadaşımızın blogunda okuyabiliriz.

    # medyada söz sahibi olan, cesur olarak anılan büyük isimlerin bile dile getirmeye çekindikleri tabuları ve bu tabular ile ilgili binbir açıdan bakan görüşleri, tüm açıklığı ile bir ekşi sözlük başlığından takip edebiliriz.

    diğer yandan; ipiyle kuyuya inilmez. 200 kişilik mekandaki konsere "katılıyorum" diyen 1500 kişi vardır facebook'ta. konser günü mekanın yarısı boştur.

    http://sn.im/rvrld
1510 entry daha
hesabın var mı? giriş yap