1 entry daha
  • 1970 yılında yayımlanmış olan kitap, 2007 yılında "intihar kulübü" adıyla, yaptığı her işle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran emre ağanoğlu tarafından ilk defa türkçe'ye çevrilerek yayımlanmıştır.

    "viktorya dönemi londrası’nda bohemya prensi florizel, sıra dışı bir kulübün toplantısına katılır: gaz lambalarının aydınlattığı bir malikânede hayattan sıkılmış, ancak kendi yaşamlarına son verecek kadar cesur olmayan gençler her akşam toplanarak kumar masasında bir katil, bir de maktül seçerler. intihar kulübü’nün içyüzünü öğrendikçe dehşete düşen prens florizel ile sadık hizmetkârı albay geraldine, insanların acizliklerinden faydalanarak kaza süsü verilmiş "intiharları" tasarlayan kulüp başkanını cezalandırmak üzere, hayatla oynanan bu kumara katılmaya karar verirler. stevenson’un yetkin kaleminden çıkmış bu ürpertici serüven, genç bir amerikalı’yla britanya imparatorluğu’nun subaylarından birinin de devreye girmesiyle, müthiş bir kovalamacaya döner."

    yazar robert louis stevenson ın kaleminden çıkmış olan kitap turkuvaz kitap tarafından basılmıştır. hikaye oldukça ilgi çekici.

    alıntı: http://www.idefix.com/…asp?sid=s5hd97u0kk1kx4kloibk
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap