64 entry daha
  • televizyon tarihinin basyapitlarindan biridir.
    gelmis gecmis en iyi dizi olmasi bile gayet olasi. en iyi olmasa da kesinlikle ilk 10 icindedir.

    yillar önce trt pes pese güzellikler yaparken, twin peaks gibi dönemdes basyapitlarla birlikte, kuzeyde bir yer adiyla türkiye'de yayimlanmisti. cocuklugumda, kisilik gelismemde önemli yeri olan bu sanat yapitini tnt'nin ikinci bir güzellik yapmasi sonucu kuzey ışıkları adıyla yeniden ekranlarda görüyoruz. zibidi genclige köküne kadar tavsiye ederim bu kanalin takipcisi olmasini.

    yalniz bir sorun vardi:
    dizi haftaici her gün saat 15:00'te gösteriliyor, gecenin ilerleyen saatlerinde ise (05:00) tekrari yayimlaniyordu. keza bu facia durum sonucu kitleler diziyle tanisma firsatini yakalayamadi. olsa olsa eskiden diziyi izleyip sevmis olan insanlar birbirlerini haberdar ederek ellerinden geldigince izlemeye basladilar... ya hastalik izninde olduklari bir gün battaniyenin altinda yatarken kaza eseri diziye denk geldiler, ya gecenin köründe saat kurup kalkarak tekrarini izlediler ve ise zombi mode on gittiler.

    yakin zamanda ise tnt web sitesinde yayimladigi bir duyuru ile bu duruma biraz ceki düzen verdi:
    " 'northern exposure / kuzey işiklari' 29 haziran'dan itibaren hafta içi hergün saat 10.00'da ve tekrarları saat 18.00 'de olmak üzere ilk sezon bölümleriyle yeniden yayında olacaktır. "
    bu durumu sevincle karsiliyorum.

    -----

    yalniz hâlâ iki sorun var kanimca:
    1. bu dizi aslinda saat 20:00 - 22:00 dolaylarinda baslamali ve aynen duyuruldugu gibi ilk sezondan itibaren yayimlanmali. ayrica biraz daha reklami yapilmali. kesinlikle karsiligini verecek, ciddi bir izleyici kitlesi toplayacak kalitede bir dizi.
    2. kablo tv'ye ve hatta genel olarak türk telekom'a ana avrat küfür etmek istiyorum. neyse ki küfür etmeyi sevmem; göte girecek entry yaratmiyorum o yüzden gecenin bu saatinde.
    tnt kesinlikle 24 saat gösterimde olmasi gereken bir kanal... nikelodyon zimbirtisi ile degis tokuslu gösterilecek bir kanal degil.. kanal 7 gibi zibille ise yaramaz kanal varken bula bula adam gibi filmler, diziler gösteren 2 kanaldan birini mi buldunuz dönüsümlü gösterecek? sizde zerre kadar beyin, maymun kadar genel kültür varsa ben de darth sidious'um ulan..

    -----

    her seye karsin, tnt'nin dizi icin belirledigi yeni zaman cizelgesi kesinlikle cok olumlu bir gelisme.
    bu diziyi izlememis olan her sözlük okuruna sesleniyorum:
    kesinlikle izleyin ve izletin... ilk sezon zaten 8 bölüm.. ilk sezon bittiginde bu diziye asik olmazsaniz kopernik siksin beni.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap