16 entry daha
  • şah dönemindeki gençliğinde hapishane müdavimlerinden oldu ali hameneî. epeyce işkence görmüş, aç ve susuz yeraltındaki savak hücrelerde bırakılmış, dayak yemiş, hapisten çıkınca devrim için dağlara çıkmış, iran-ırak savaşı sırasında bizzat cephede komutanlık yapmış, devrim sonrasında devrim muhafızlarına komutanlık etmiş, politik olmuş, yaklaşık 50 yıl uzun ayetullahlık eğitimini tamamlamış, dini lider olmuş, kısaca delicesine fırtınalı bir hayatı vardır ayetullah ali hameneî'nin. ismi hamaney değil hâmeneî şeklinde okunmalı. dedeleri hâmene (daha eski adıyla hamne) bölgesindendir.

    geleceğim nokta, o kadar hapis yatmış ve işkence görmüş olmasına rağmen, insan neden iran'daki işkencelerin önüne geçmez hacı ağa? [*]

    kendisi, işkence gördükleri günleri anlatmıştı bir keresinde. savak'ın neler yaptığını. oldukça hüzünlü sahneler doğrusu. ancak; bugün iran'da işkence var olmaya devam ediyor. çok yazık hameneî ağa çok yazık. neden bunlara engel olmak için kılın kıpırdamıyor? işkenceyi önlesene iran'da ya hu.

    sanıyorum ezilenlerin pedagojisi ile alakalı bir şey.

    - - -

    [*] iran'da yüksek din adamlarına hacı aka/haci aga şeklinde hitap ediliyor.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap