4 entry daha
  • simdi efendim, bu "paid in full" hem albumun hem de albumde yer alan sarkinin ismi olup, hip hop denilen muzigin altin cagi olan 80lerin en guzel albumlerinden biridir. zaten ikisi de dogma buyume new yorklu olan rakim ve eric b. seksenlerin ortasinda tanisir ve 1987'de birlikte ilk albumleri olan paid in full'u bir hafta gibi kisa bir surede marley marl 'in evinde kaydederek piyasaya cikartirlar. ve bu album sadece hip hop'un degil muzik dunyasinin en etkili albumlerinden biri olur, hatta kimi zaman bayginlik veren rolling stone dergisinin muhtelif "100 en onemli album, "50 mutlaka dinlenmesi gereken album" gibi listelerinde daimi olarak yer alir.
    albumu bu kadar etkin kilan eric b. 'nin muzigi veya james brown sample'larini sarkilara ustaca serpistirmesinden ziyade rakim 'in bir mc olarak harikalar yaratmasidir. sozlerin derinligi, sesinin agir ve kalin tonu, slam teknigi ve sarkilarin sozlerini diger unlu mc'lerden farkli olarak "internal rhyme" seklinde yazmasi rakim' i alemin en baba mc'si hatta krali yapar.
    albumun uzerinden 20 yili askin sure gecmis, hip hop yuz degistirmis rap adini almis, ruhunu satmis ve yuz milyon dolarlik bir endustriye donusmustur ama hala bu kadar saglam bir hip hop albumu cikmamis, cikmissa da 3. sarkidan sonra kullanilan puruzsuz dijital teknolojiye ragmen kullanilan her sarki birbirinin ayni devam eder.

    (bkz: rakim)
    (bkz: eric b.)
    (bkz: slam)
    (bkz: mc)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap