2 entry daha
  • en son 8 yaşında sarfettiğim cümle. ki hatta bu bir sitemdir de. ama ancak o zekaya yakışırdı zaten. anlatayım; kardeşim benden 5 yaş küçük. dolayısıyla çocukluğum onu korumak kollamakla geçti sitenin çocuklarından. "bak ablama söylerim haa" gibi bir durum olurdu ki komedi. ben de böyle gider korurdum kardeşimi, çocukları tehdit ederdim falan. "seni bu siteden attırırım olm" ayarında belki. neyse işte hatırlıyorum bir gün kavga ettim 3-4 yaşındaki kardeşime dalaşan bir çocukla. o da benim ayarımda falan herhalde. hatırladığım görüntü şu;
    kardeşimin elinden tutmuşum, eve doğru getiriyorum bir sinirle, sonra çocuğa döndüm "erkek değil misiniz hepiniz aynısınız" dedim.

    nerden biliyorsun bu cümleyi? erkekleri nerden tanıyorsun? nasıl böyle bir genelleme? kesin ya annemden duymuşumdur ya televizyondan ya komşu teyzeden. ama söyledim ben bunu ağız dolusu. ama sonra söylediğimi hatırlamıyorum hiç. insanları cinsiyetleriyle genellemeyecek kadar aklım var. var ama bak zekiyim demek istemedim. mesela mutfağa süt almaya gidip, ne alacağımı unutabilecek kadar salağımdır. ama işte insanları cinsiyetlerine göre genellemeyecek kadar aklım var. bu sebeple "erkek milleti" "kadın milleti" gibi genellemelerle masama oturan insanı kovuyorum masadan. yani o kadar kaba değilim ama pişman ediyorum evet bunu söylediğine. geçen gün benimle bu konularda aynı görüşlerde olan on yıllık dostumla yeni tanıştığımız bir grubun masasında oturuyoruz. karşımızda yeni tanıştığımız bir kadın, sevgilisi, yeni tanıştığımız bir kadın daha. "sevgilisi" konumundaki adam konuşurken "kız milleti yaa" deyiverdi. böyle bir ağzından çıktı. sağolsun yanımdaki arkadaşımın sevgilisi ikimizin tırnaklarını farketti de "ya dostum biz bunları aramızda konuşalım sen şimdi kız milleti falan deme bak bunlar hanımların yanında konuşulacak şeyler değil" diye espiriye vurdu. vallahi göçertecektim orda. koyacaktım gömçüğü. genellemeyin arkadaşım böyle. yok kızlar bunu yapar yok erkekler hep öyledir... kıtmısınız yaa. burçlara inanan insanlardan ne beklersin ama? salak kafam. adam tüm insanlığı 12 karaktere bölmüş, bu titiz bu kinci bu romantik... ben daha ne bekliyorum ki?
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap