1 entry daha
  • evde kahve hazırlamak için french pressden sonra *en ideal yöntemdir. az çaba ile çok başarılı sonuçlar almak mümkündür. belkide french pressden sonra gelmesinin tek sebebi french press'in temizliğinin daha kolay olmasıdır. eh dünyada üşengeç insan çok. ama çok da üşengeç değilseniz ve kahvenizde tortudan, telveden hoşlanmıyorsanız ama tatsal ve aroma açısından yakın bir şeyler arıyorsanız o zaman kesinlikle french press yerine bunu tercih etmelisiniz.

    http://www.dailymotion.com/…pot-ile-kahve_lifestyle

    vacuum pot ile kullanılacak kahve kalınlığı filtre kahve için kullanılan kalınlıktan biraz daha incedir, ki bu da french press ile kullanılacak kahveden oldukça ince demektir. tam bir ölçü vermek gerekirse, moka makinesinde kullanılan öğütme kalinlığı vacuum potlar için de uygundur.

    dipçik not: normalde alt haznedeki su kaynadiktan sonra (hazır kaynamış olarak da koyabilirsiniz) toplam 3 ila-4 dakika arası hazırlanma suresi vardir. yukarıdaki videoda kullandığım kahve filtre kahve kalınlığında öğütüldüğünden bu sure hemen hemen yarıya indi, zira french press'e daha yakın bir tat istemekteydim. zaten bu aletin guzel tarafı da süre ve kahve kalınlığı ile oynayarak daha filtre kahve tatlarına yakın, yada daha french press'e yakın tatlar elde edebiliyor olmanız. ha bir de unutmadan, kullanılan kahve ethiopia yirgacheffe, yeşil çekirdek olarak alındı, evde mısır patlatma makinesi ile tarafımdan full city derecesinde kavruldu.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap