1 entry daha
  • isofixli otomobillerin, isofix kancalarına veya halkalarına ulaşım kolaylığı açısından ikiye ayrıldığı söylenebilir. isofixli otomobil satın alma eşiğinde olanlara faydam olsun:

    - birinde kancalara ulaşmak için iki elinizle minderle sırtlığı iyice aralamanız ve diğer iki elinizle de koltuğu bu kancalara tutturmanız gerekir. insanı delirtir.
    şuradaki gibi: http://i55.tinypic.com/11azoev.jpg

    bu zorluğu aşmak için bazı koltuklarla beraber "isofix guide" denen iki parça gelir, mantığı şudur (grafikteki 2 numaralı parça):
    http://i55.tinypic.com/288z3hu.jpg

    - yeni otomobillerde daha sık rastlanan türünde ise, sırtlığın dibinde kancalara doğrudan ulaşmanızı sağlayan iki yarık bulunur. koltuğun kızaklarını bu yarıklara hizaladıktan sonra sadece itip takarsınız.
    mesela:
    http://i56.tinypic.com/fkp7ie.gif
    http://i53.tinypic.com/wunww0.jpg

    koltuğu bir kere takacağım hep orada kalacak, zorluğunun önemi yok diyorsanız ne şekilde takıldığı hiç sorun değil. ama benim durumumda olduğu gibi sık sık farklı otomobillere takıp çıkarmanız gerekiyorsa, koltuk kirlendikçe kılıfını söküp yıkamak istiyorsanız, ya da genel olarak arabanın temizliğine önem veriyorsanız ve çocuk koltuğunu iç temizlik sırasında söküyorsanız (altından dünyanın bütün kırıntıları çıkıyor) bu ikinci gruba giren otomobillere yöneleceksiniz.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap