56 entry daha
  • asla french press ile hazırlanmaz, hazırlanamaz. french press ile hazırlanan kahve french press kahvesidir. filtre kahve ise daha sık dokunmuş bir naylon, metal veya bez filtreden yada ilk keşfedildiginden bu yana oldugu gibi kağıt filtreden geçirilerek elde edilen, içinde tortu/telve bulunmayan kahvedir, filtre kahve denildiginde anlaşılan budur. siz filtre kahve istediginizde french press ile getiriliyorsa o kahve filtre kahve değildir. tatsal açıdan da ikisi kesinlikle birbirine benzemez. şimdi bir kere daha tekrarlıyalım.

    --- spoiler ---

    nasıl turk kahvesi ile espresso aynı şeyler değilse ve aynı makine/aletlerle hazırlanmıyorsa, nasıl kahve çekme kalınlıkları aynı değilse, filtre kahve ve french press kahvesi de aynı değildir.

    --- spoiler ---

    filtre kahve, elektrikli makinede yada manuel olmak üzere iki şekilde hazırlanabilir ancak burada kastedilen manuel yöntem, french press yöntemi değildir. elektrikli filtre kahve makineleri aslında sizin manuel olarak yapabileceginiz işi yaparlar, yani öğütülmüş ve filtre içerisine konulmuş kahve tanelerine belirli bir ısıya getirilmiş* sıcak su ekleyerek başka bir hazneye kahveyi filtrelerler.

    filtre kahveyle ilgili en önemli kısım kahve filtresi olduguna göre bu noktada şunu okumanızda fayda vardır (bkz: kahve filtresi/@kahvedelisi)

    eğer elinizde bir filtre kahve makinası yoksa şu videodakine benzer bir düzenek oluşturarak sadece kahve filtresi, sıcak su ve kahve ile de filtre kahve elde edebilirsiniz --> http://vimeo.com/2643633

    ciddi bir filtre kahve tutkunu iseniz ve elle uğraşamam diyorsanız *alınması gereken en alt seviye makineler şunlardır --> http://www.technivorm.com/…ages/products-home.html# tabi bunlar da turkiyede olmadığından şimdilik bu önerinin ecnebi memleketlerde yaşayan filtre kahve tutkunlarından başkasına yararı dokunmayacak.

    yapma yaa bir oluru yok mu anlaşsak diyenler "suyu daha dogru sıcaklıklara getirebildikleri için" philips'in ev tipi filtre kahve makinelerine yönelebilir ve fekat asla ama asla kombi makine* yada değirmeni üzerine takılı bir makine alınmamalıdır.
1824 entry daha
hesabın var mı? giriş yap