31 entry daha
  • amerika birleşik devletleri'nin sevmediğim yüzlerce saçmalığına rağmen, bu emniyet kemeri tokasını ebleh ebleh savunan dallamaların barınamayacağı bir yer olduğunu bildiğim için garip bir kıskançlık içerisindeyim. mesela amerika'da da takabilirsiniz emniyet kemeri tokanızı. ama bir gün sizi bir polis durdur, o tokayı götünüze öyle güzel sokar ki uzun süre kimse biplediğinizi duymaz.

    ayrıca -eğer yeni model bir araba kullanıyorsanız- camdan dışarıya çıkacak kadar hızlı olmayan çarpışmalarda bile, bu sefer de hava yastığı yüzünden ölebilirsiniz. hava yastığı bir çarpışma anında çok küçük bir zaman dilimi içerisinde açılan ve hazır konuma gelen bir şey bildiğiniz gibi, emniyet kemeri takılı iken "nasılsa o buraya gelene kadar ben açılmış olurum" varsayımı ile çok yüksek bir basınçla ve çok hızlı bir şekilde şişip açılırken, emniyet kemeri takılı değilken "belki yetişemem, biraz ağzı yüzü dağılır ama en azından hızlı açılıp boynunu filan kırmamış olurum şimdi bunun" bilinci ve sevecenliği ile açılır. o toka ile yaptığınız küçük kazalarla bile yüzünüze ve göğüs kafesinize doğru 1200 kiloluk bir basınç ile çarpan balon yüzünden -ince zarlarla kafatasınıza içeriden tutturulmuş nohut büyüklüğündeki- beyninizin hayata küsmesine sebep olabilirsiniz.

    bu şekilde yaşanan ve 2 milyonluk kemer tokası sayesinde ölümle sonuçlanan trajikomik kazalarla ilgili bir araştırma vardı, ilginizi çekerse bir bulup okuyun.

    ben "aman bu iki milyonluk şeylerle kendinizi riske atmayın, emniyet kemeri takın" filan demiyorum. bu kadar yazdığıma bakmayın, pek sallamıyorum aslında kime ne olmuş... hayat fani, ölüm ani. hava yastığının da bir eksiği yok, o da öldürebilir sizi (çok da komik olur, ananız babanız ağlarken duyanlar götleri ile gülerler arkanızdan, hoş bir anı bırakırsınız arkanızda).
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap