5 entry daha
  • ivan passer isimli çek yönetmenin çektiği stalin filminin en nefret edilesi karakteri. filmde robert duvall'ın canlandırdığı stalin de pek iç açıcı bir karakter değildir hatta son derece korkunçtur ama beria kelimenin tam anlamıyla iğrençtir.

    --- spoiler ---
    neyse, filmin sonlarında stalin sovyet ileri gelenleri ve beria ile yediği yemekten sonra fenalaşır, diğerleri doktor çağırsak mı çağırmasak mı şeklinde tartışmakta ama stalin'den kurtulma ihtimali doğmuşken elleri pek de doktor çağırmaya gitmemektedir. bu sırada beria, stalin'in yatağının yanına gider ve ona saydırmaya başlar. yıllardır içinde biriktirdiği tüm nefreti efendisine kusmaktadır. ancak o sırada stalin gözlerini açar ve nefretle beria'ya bakmaya başlar. beria ne yapacağını şaşırıp anında yine saf değiştirir ve stalin'e yalvarmaya başlar.
    --- spoiler ---

    sürekli taraf değiştiren ve milyonlarca insanın vebalinden sorumlu olan beria daha sonra yine kendini inkar edecek, ve orada burada stalin'i kendisinin öldürdüğünü iddia edecektir. hayatı boyunca herhangi bir inanca ya da ideolojiye değil sadece güce hizmet etmiş, ve bu yolda milyonlarca insanın kanına girmekten çekinmemiştir. ayrıca kendisi ciddi anlamda sadist olmakla da suçlanmıştır, evinde özel bir işkence odası olduğu, kaçırttığı kadınlara burada tecavüz ve işkence ettiği söylenir. molotov veya kruşçev'in anılarında bunlardan bahsedilir.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap