8 entry daha
  • (bkz: alcor yaşam uzatma vakfı)

    ölümsüzlük için değil ama insanların bin sene daha yaşayabileceğine dair umutla bakan bir kuruluş.

    beden dondurularak organların, hücrelerin üzerinde kimyasal, biyolojik çalışmalar yapıp canlı tutabilme gayesi ile hayat vermek istiyorlar bir tanrı gibi, belki de tanrının yapamadığı bir şey gibi. ne kadar imkansız gibi görünsede yaşayan ve poliçeyi imzalayan kişilerin uzun süre sonra tekrardan hayata gelebileceğine dair bir umudunun olması realist temellendirmelere dayanabildiği için çok farklı hissettiriyor olmalı.

    “ ilk kez 1960'larda uygulanan bedenlerin dondurulması işlemi insanların ölümünün yasal olarak bildirilmesi sonucu başlatılıyor. bu kişilerin vücudundaki kan ve diğer sıvılar öldükten sonra boşaltılıyor ve buz kristallerinin oluşmasını önlemek için bedenlerine kimyasallar enjekte ediliyor.

    dondurulmaya hazır hâle getirilen insanların bedenleri son olarak eksi 196 derecedeki sıvı nitrojen dolu tanklara yerleştiriliyor. bir bedenin tamamen dondurulma işleminin minimum maliyeti ise 200 bin dolar ediyor. kurum insanların yalnızca beynini ise 80 bin dolara donduruyor.

    alcor tarafından yapılan açıklamada, kuruma başvuran ve şu anda hayatta olan bin 400 kişinin alcor'u hayat sigortası poliçelerinin lehtarı olarak gösterdiği belirtildi.

    öte yandan, bilim kurgu filmlerine ve romanlara konu olan gelecekte yeniden uyandırılma fikri birçok uzman tarafından eleştiriliyor ve gerçek dışı olarak kabul ediliyor. alcor yaşam uzatma vakfı'nın maddi kazanç elde etmek için umut tacirliği yaptığı belirtiliyor. “
hesabın var mı? giriş yap