8 entry daha
  • pulp'ın 1995 yapımı efsanevi different class albümündeki incilerden biri. yumuşak gitar tonları, sakin vokaliyle ninni gibi dinletir kendini mırıl mırıl.

    bu şarkı olasıklıklardan bahseder ve bir olasılığın diğerine ağır basmasıyla hayatın nasıl değiştiğini anlatır. insanı neredeyse kaderin olduğuna inandıracak bir "neden öyle", "neden böyle" sorgulamasıyla devam eder. aslında olan biten neden-sonuç ilişkisi içinde sonsuz görünen senaryolardan en uygun olanının yaşanmasıdır.

    ülkemizin kanayan yarası olan aile zoruyla birbirine yapıştırılma değil de birbiriyle tanışıp biraraya gelmiş çiftler muhtemelen arada alternatif senaryolarda yine de birbirlerini bulup bulamayacaklarının geyiğini yapıyordur. şarkıda dendiği gibi, erkek ya da kadın o gün evde kalıp uyumaya gitseydi, hayatındaki insanla hiç tanışmamış olabilirdi.

    hele milyonluk şehirlerde, on milyonlarca insanın yaşadığı ülkelerde, sekiz milyarlık dünyada birbirine yakışan insanların birbirini bulması çok zor, çok ufak bir ihtimal. karşılaşmamış olsaydık, nerede olurduk şimdi? karşılaştık ve bir şeyler değişti, muhtemelen sonsuza kadar. bu ihtimal milyonda birin gerçekleşmesinden ibaret. bir an, bir ömrü değiştirebilir.

    zamanda yolculuk temalı filmleri biraz da bu yüzden çok severim. alternatif hayatlar, kötü senaryolar, iyi senaryolar, değişimler, pişmanlıklar, umutlar, arayışlar ve stabil düzene dönme arzuları birbirine girer.
hesabın var mı? giriş yap