373 entry daha
  • (bkz: #159795449)
    onun yerine bilgisayar/laptop alincilar, bir bitmediniz bu cehaletinizle ya...
    her sene milyonlarca insanin alip ev otomasyonu, nas, home media server, torrent box, vpn gibi gorece basit computing gerektiren islerde kullandigi "gulunc" alet.
    3 yasindaki cocuga anlatir gibi anlatmak gerekiyor demek ki.
    populer olmasinin birkac temel nedeni var.
    1 fiyati
    2 software/hardware/community destegi
    3 boyutlarinin ufak ve pek cok ufak boyut gerektiren elektronik/otomasyon/sensor okuma tipi projeye uygun olmasi
    4 dusuk guc tuketimli olmasi.

    bu 4 ozelligi bir bar chart gibi dusunebilirsiniz, bir rpi size bu 4 alanda da optimal bir cozum saglar, bunun yaninda bir bilgisayar/laptop ucuncu ve dorduncu kistaslarda bir rpi'a gore sicar. eger yuz bin metrekareli bir sarayda yasamiyorsaniz okuyacaginiz her sensore bir laptop/bilgisayar bagladiginizda yer sorunu yasarsiniz. elimde farkli isler icin kullandigim 7 adet rpi var mesela, bunlarin toplamda kapladigi izdusum alani bir tek bilgisayarin kasasinin hacmini asmaz. bu 7 alet yerine 7 adet bilgisayar alsam eve server rack alayim daha iyi? ayni sekilde bu yukarda bahsettigim dusuk computing ve dolayisiyla dusuk guc tuketimi gerektiren islevleri gerceklemek icin pc/laptop alip tum yil 7/24 calistirirsaniz elektrik faturasinin anasini s*kersiniz.

    isin uzucu yani insanlar sadece bir internet aramasi ile bu cehaletlerinden arinabilecekken, gelip hala boyle cahil cahil "laptop/pc alsana bunun yerine gulunch salaq ehuehu" tarzi entry girilmesi, sene 2023, ama topraklar turkiye, bilmedigin sey hakkinda fikir sahibi olmak ata sporu sonuc olarak, o yuzden sasirmamak lazim.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap