9 entry daha
  • --- spoiler ---

    bu film hakkında yorum yapanlar 2 kısma ayrılıyor bence. sol görüşe mensup olup, gerek raf'ın gerekse baader/meinhof karakterlerinin gerçeklerden uzak olarak yansıtıldıklarını düşünenler(haliyle filmi beğenmiyorlar) ve de gerçekte olup biten hakkında fazla bilgisi olmayan, olsa bile bunları göz ardı edip, filmin temposunu, hikayenin sunuluş biçimini, müziklerini, repliklerini beğenip, filme geçer not verenler. sanırım ben ikinci gruba dahil oluyorum.
    evet, belki tek tük hatalar var (mesela beni gülümseten bir tanesi; 77 senesinde bağdat'a giden grup elemanlarının bindiği taksi'nin radyosundan henüz 2003 yılında ıraklı bir imamın minber'den yaptığı israil ve amerikan karşıtı konuşmayı duyduk.) ancak cidden film insanı sıkmıyor ve ilgiyi sürekli diri tutuyor. bu yönden bakıldığında rahatsızlık vermiyor. he gerçi deseniz ki bu film'de şöyle efsane replikler, unutulmaz sahneler falan var mı? düşünmeden cevap vermekte zorlanırım, hatta düşündüm bak veremiyorum. ama yine de güzel, seyirlik bir film bence.

    bu arada "unutulmaz" olmasa da belirtmeden geçemeyeceğim bir sahne var; şah'ın protesto edildiği sahne ne kadar güzeldi ya. izlediğim en güzel eylem sahnesi diyebilirim rahatlıkla. gerçekçilik, kameranın olayları yansıtışı, şerefsiz alman polislerinin dayak yiyen komünistlere olan duyarsızlığının aktarılışı falan, süperdi cidden.

    --- spoiler ---

    film, ilk 1 saatlik bölümden sonra insanda feci şekilde 1 mayıs marşı dinleyip, puro eşliğinde che'yi anma isteği uyandırıyor.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap