9 entry daha
  • 1943'te mussolini'nin italyan faşist partisinden kovulup hainlikten tutuklandıktan sonra yeni kurulan italya krallığı hükümeti barıştan yana olunca nazilerin hızlı bir operasyonla mussolini'yi hapishaneden kurtarıp kuzeyde kurdu bir italyan nazizmi denemesidir, başarısız olmuştur.

    resmi olarak devlet güneydeki pietro badoglio hükümetine geçtiğinden dolayı uçaklar, silah depolarının çoğunluğu ve devletin yasal yapısı ingiltere ve amerikan yanlısı olan bu hükümetin elinde durmuş, italyan sosyal cumhuriyeti ise elinde sadece belirli bir sayıda savaşabilecek insan ile (çoğunluğunu nazilerin sağladığı) silahlwrla duruyordu. o yüzden devletten ziyade bir gerilla örgütü gibi davranmışlardır, idari yetkinin çoğu ya yerel faşist partiye ya da nazilere verilmiştir bu da toplama kamplarının kurulmasına neden olmuştur.

    tek yapabildikleri şey george s. patton'un ilerleyişini yani tank hücumunu durdurup sovyetlerin daha yetkin bir şekilde avrupa üzerine ilerleyebilmelerini sağlamak olmuştur dolayısıyla.
hesabın var mı? giriş yap