4 entry daha
  • gerek ve yeter şartının zengin olmak olduğu fobi şekli. zira insan zengin olmadan ya da zenginlik nedir bilmeden fakir kalmaktan korkmaz değil mi? haa fakirliği bilebilir ki şöyle: önceden çok fakirdir, çalışır zengin olur, ondan sonra tekrar o eski fakir günlerine dönmekten korkabilir. bunun için de habire çalış babam çalış, durur. tabii doğuştan da zengin olup hiç fakirliği bilmeden zenginlik içinde yaşayarak fakir kalmaktan da korkabilir. fakir olmayı bilmesine gerek yoktur. bu durumda aslında insan fakir olmaktan değil de zenginliğini kaybetmekten korkuyor demektir.
    yanisi hiç zengin olmayanın yaşayamayacağı bir fobidir. zaten de fobiler zenginler için uydurulmuş kavramlardır.
    bi de böyle sapyoseksüel kavramı vardır ki düşman başına. yeter ve gerek şart zeki birisi olup bu durumda karşıdakinin zekasından hoşlaşma ve tahrik olma durumuyken, bir bakarsınız ki kimi sapyoseksüelim diye geçinenler hiç zeki değildir ironik olarak.

    "öldüğünüzde ölü olduğunuzu bilmezsiniz. bu sadece başkaları için zordur. aynı şey salak olduğunuzda da geçerlidir." demiş ronald david laing. aynen bu hesap; zeki olmak da ayrı bir zenginliktir en az maddi zenginlik kadar. bunu bildiğinizde aptal olmaktan korkmazsınız.

    not: sonunu nasıl bağladım ama?!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap