6 entry daha
  • "yenilgi yılları"nın yarattığı 2 grubun birleşmesi ile ortaya çıkan bir başka gruptur. iki partinin ortak özelliği, restorasyon akp'sine destektir ve bu özellik iki grubun "doku uyumunu" sağladı diyebiliriz.

    tkp1920'nin hikayesi ilginçtir. geçmişteki döküntülerinin cemaatçi olmasından ötürü tkp-fg olarak anılmıştır haksız yere ve erkan baş'ın çetesi tarafından saldırıya uğramışlardır. sonrasında hdk içinde bulunurken 15 temmuz restorasyonu ile akp'nin yanında saf tutarak, söylem değiştirdiler. bu dönemde çok önemli bir eylemleri de bulunmamakta.

    scp ise malumunuz, sahte vatan partisi ile bağını koparan ekipten oluşmakta. perinçek'in akp ile müttefikliği abartması üzerine kopan grubun akp'nin bağzı iyi şeyler yaptığına dair söylemleri görülebilir. yine kendilerinin etkili bir eylemleri yoktu.

    parti adı seçimi ise trajik denebilir. tkp içine dahil olmayan esat adil'in tsp'si ile aynı adı seçmişlerdir. böylece bir bakıma "tkp" olma iddiası da ortadan kalkmıştır denebilir. - ki, dış büro tkp'sinin buna yıllarca zaten hakkı yoktu - bir zamanlar birbirini yiyen atılım ve aydınlık çevresinden iki grubun birleşmesi de trajik...

    iki parti sağlıklı bir birleşme ve özeleştiri sürecinde mi? scp, mehmet bedri gültekin'in sözlü tövbeleri dışında, aydınlıkçı geçmişe sahip çıkmaya devam etmekte. örneğin, 12 eylül darbesini savunma gafletine düşen hasan yalçın'ı anmaktalar. ya da sahte vp üyesi merdan arslan için bir parti üyesi gibi taziye yayınlamaktalar. peki özeleştiri yerine ne yapıldı? mehmet akkaya'nın yazısına bakalım:

    https://yarinlar.com.tr/…ini-zorunlu-kilan-sebepler

    yazıda şu başlıklar mevcut:

    “mdd – sosyalist devrim” ayrışması ortadan kalktı
    “öncü savaş – kitle çalışması ayrımı” ortadan kalktı
    “illegalite – meşruiyet tartışması” ortadan kalktı
    sovyet – çin – arnavutluk ayrışması anlamsızlaştı

    mehmet akkaya'nın iddia ettiğinin aksine; yukarıda sayılan hiçbir tartışma önemsizleşmemiştir. hatta yeni tartışma başlıkları ortaya çıkmıştır.

    türkiye'de hala tefeci-bezirganlığın silinmesi ihtiyacı ve buna göre bir program gereklidir. marksist-leninistler için hala yasal ve yasayı aşan çalışma biçimleri gereklidir. çin revizyonizminin bir pislik gibi sosyalist deneyimleri kirlettiği bugün, çin'i değerlendirmeye hala ihtiyaç vardır. daha da çoğaltılabilir.

    kısacası, sorunları ortadan kaldırarak, yıllarca işlenen suçlardan da kaçmakta eski aydınlıkçılar. bence, bir gün perinçek'in bu birleşmeye dahil olmaması, işten bile olmayacaktır.

    bir de bizim gazete çevresinin (yeni sahte tkp) diline doladığı "kemalist-komünist ittifakı" var... bu da tesadüf değildir, çünkü kendilerine üfürülene göre akp, bazı olumlu yanlara sahiptir (!) örneğin sosyalist küba'da çkp'nin verdiği akılla geri teknolojili enerji gemileri satmaktalar. dolayısıyla "yalçın küçük cephesinin" reorganizasyonu olası gözüküyor. tabii bu grupların her birinin birer tilki olduğunu ve kuyruklarının birbirine değmediğinin de altını çizelim. hatta şeyhleri daha iyi üfürürse, bizim gazete çevresinin sahte vatan partisi ile "ittifakı" işten bile değil.

    görünen o ki tsp, yenilgi günlerinin durumunu idare etmeye devam edecektir, ilk "yerli ve milli muhalefet" sürecinde sapması da işten bile değildir.

    ek: bu yazı yazıldıktan sonra, iki yalçın küçük grubu (tkh ve dh) ile birleşme isteği de tsp genel başkanı tarafından dile getirildi.
hesabın var mı? giriş yap