7 entry daha
  • abd'nin bundan 3 ay sonra gönderdiği için, ilk olma özelliğini kaybeden explorer 1'den, teknolojik olarak çok geride olan uydu.

    sovyetler 40 yılın başı bir şeyde ilk olmuş onu da ellerine yüzlerine bulaştırmışlar. tabii ilk gönderilen uydu olduğu için güzel bir propaganda kaynağı kendisi ruslar adına.

    sputnik 1'de sadece radyo alıcısı bulunur. basit bir yapıya sahiptir ve bilimsel gözlemler için tasarlanmamıştır.

    explorer 1 ise özellikle bilimsel gözlemlerde kullanılmak amacıyla tasarlanmıştır. çok kompleks bir yapısı vardır. içerisinde kozmik ışın detektörü ve manyetometre bulunur. bunlar sayesinde ise van allen kuşaklarının varlığını kanıtlayarak uzay bilimi için büyük bir çığır açmıştır.

    kısacası “abd'ye şok yaşattı” falan vb. dümenlerine fazla inanmayın. abd zaten halihazırda explorer 1'i geliştiriyordu. 3 ayda yapılacak hali yok değil mi bu aletin?

    yuri gagarin ve alan sheperd olayı da aynı bu şekil. garibim alan uzaya ilk ben çıkacağım diye beklerken, sovyetler abd'den 2 ay önce yuri'yi uzaya gönderdiğini açıklıyor. sen de elini biraz çabuk tutsaydın a.k amerikası. gittin şu adamlara koz verdin. kesin içeride bir kgb ajanı vardı. bu kadar yakın 2 büyük olayı ıskalamak pek şans eseri gibi durmuyor.
hesabın var mı? giriş yap