134 entry daha
  • altına şasesini yaptırıyor ve o2 belgesi plaka alıyorsunuz sonra götürüp tapu vasfı farketmeksizin arsanıza koyuyorsunuz. hooop artık yapı yönetmeliğine değil karayollarına tâbisiniz. hiçbir at hırsızı belediye o 40/50 metrekare evinizi görüp size çökemiyor çünkü siz arsanıza aracınızı park etmiş oluyorsunuz.

    tabi arsanıza koyduktan sonra notere gidip trafikten düşürüyor çekme belgesi alıyorsunuz. bu da devletin her yıl sizden vergi almasını önlüyor.

    yoksa kafanıza göre toprağın, betonun üstüne koyduğunuz her yapı er ya da geç size sorun yaratacaktır. bir kaç arkadaşımın başına geldi, biri allah’ın unuttuğu yerde bir hevesle ahşap ev yaptı belediye geldi yıktı, diğerinin kulübesine de mühür vuruldu.

    edit: aşağıda bir yazar bu “garabetlerden” bahsetmiş ama sanki şehirlerimiz, yapılarımız, mimarimiz çiçek bahçesi. bu tiny house köylerinin çoğu ise çevre ve bahçe düzenleri ile gayet iç açıcı ve ekolojik. iki güzel mimari görelim içimiz açılsın diye eski rum köylerine akın ediyoruz. insanların müstakil bir hayat yaşamalarının ise en uygun yolu tiny house çünkü yazdığım gibi yapı yönetmeliğine tâbi değil. atıyorum 500’e böyle bir hayat kurabilecekken tapudur, imar iznidir, otudur bokudur 3/5 milyonluk olunuyor.
    ayrıca şahsen benim hobi bahçemin her parselinde elektrik/su pano sayaç ve bağlantıları hazır, kasetli tuvalet falan da değil, her tiny house’da foseptik mevcut. incelediğim hiç bir tiny house’da yaşayan insanların evlerinde kasetli tuvalet falan görmedim.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap