2 entry daha
  • algernon blackwood'a ait en sevdiğim öykü. hatta söğütler isimli öyküsünden bile güzel. söğütlerin film olacağı söylentisi vardı ama wendigo, kitaba uygun olarak çekilse daha iyi olur çünkü kanlı bir vahşet korkusundan ziyade tuhaf-gizemli bir belirsizlik korkusu hakimdi kitap boyunca ve emin olun bu daha korkutucu. @wherearethevelvets ' e katılıyorum bazı tekrarlar ,özellikle kelime ve cümle tekrarları-benzer- fazla vardı ama bunları atlatırsanız sonu güzel bağlanıyor.
    hannibal dizisini izledikten sonra bu kanada mitolojisi yaratığını araştırmıştım---- spoiler ---
    will, hannibal'a bakınca wendigo görüyor çünkü ikisi de insan eti yiyiyor-
    --- spoiler --- bence tüm dünya efsanelerinin en korkuncu ve güzeli, özellikle insan veya hayvan şekline girebilmeleri yüzünden.
    bu varlık ile ilgili antlers -2021, ravenous-1990 filmleri ve charlie adlard'ın curse of the wendigo ve kitabin birebir uyaramasi olan nicolas lepka 'nin wendigo-2024 isimli güzel comic'lerine bakabilirsiniz.
    görsel
    “birden amcasının ona, insanların bazen vahşi doğada garip bir ateşe yakalandığını, ıssız çorakların baştan çıkarıcılığının onları o kadar şiddetle yakaladığını ve yarı büyülenmiş, yarı kandırılmış bir şekilde ölüme doğru ilerlediklerini söylediğini hatırladı."
    "üstelik, vahşi doğanın bazı doğası gereği yalnızlar üzerinde yarattığı o tuhaf büyüye karşı son derece duyarlıydı ve vahşi yalnızlıkları, neredeyse takıntıya varan bir tür romantik tutkuyla seviyordu.taşradaki yaşam onu büyülemişti; kuşkusuz buraların gizemleriyle baş etmedeki üstün yeteneği de buradan geliyordu."
    "yine de senin yerinde olsam buna gülmezdim," diye ekledi défago, simpson'ın omzunun üzerinden gölgelere bakarken. “orada kimsenin asla göremeyeceği yerler var; orada ne yaşadığını da kimse bilmiyor."
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap