1 entry daha
  • diğer insanların sizden hoşlanması ve hayranlık duyması sizin için önemli olsa da kendinizi değerlendirmekte temel kriter kendinizsiniz. bazı karakter zayıflıklarınız var fakat bunları artı yönlerinizle kapatabiliyorsunuz. henüz yeterince değerlendirmediğiniz, kullanılmamış bir kapasiteniz var. dışardan gözüken disiplinli ve kontrollü insanın aksine, içinizde, hassas ve güvenlik ihtiyacı hisseden bir birey var. zaman zaman doğru olanı yapıp yapmadığınız ya da doğru kararı verip vermediğinizle ilgili süpheye düşüp, sıkıntılar, iç hesaplaşmalar yaşıyorsunuz. hayatınızde belirli bir miktarda değişim olması gerekli. sınırların ve yasakların varlığından rahatsız oluyorsunuz. kendi düşüncelerinize değer veriyor, başka insanların düşüncelerinin doğruluğunu olduğu gibi kabullenmiyorsunuz; inanabilmek için size tatmin edici delil gerekli. aynı zamanda diğer insanlara karşı çok açık sözlü olmanın da pek yerinde bir davranış olmadığını düşünüyorsunuz. zaman zaman içten, cana yakın ve sokulgan olabilirken zaman zaman da içe dönük ve sıkılgan olabiliyorsunuz. istek ve tutkularınızın bazıları kısmen gerçekdışı.

    bu metin, sizi ne kadar iyi anlatıyor? psikolog b r forer, bir karakter testi düzenlediği öğrencilerine sorulra verdikleri cevaplara hiç bakmadan bu metni vermiş ve bu soruyu sorarak metnin yakınlığına göre 0 ile 5 arasında bir puan vermelerini istemiş.
    puan ortalaması 4.26 çıkmış. aynı şey 1948 yılından beri defalarca denenmiş psikoloji öğrencileri üzerinde ve ortalama 4.2.

    günümüzde forer etkisi astroloji, fal gibi disiplinlerin popüleritesini açıklamakta kullanılıyor.
    umulur ki düşünür de anlarsınız. *
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap